NASZE WYROBY
NASZE WYROBY
-
Zamówienia przejmowane do 17.04
GĘŚ 4kg: DLA OKOŁO 5 OSÓB
-
gęsi i kaczka podawane są z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem oraz modrą kapustą z żurawiną rodzynkami
-
Gęś Szefa
(nadziewana wątróbką drobiową, bułką pszenną i rodzynkami)
690zł -
Gęś po krakowsku
(nadziewana boczkiem i kaszą gryczaną)
690 zł -
Gęś tradycyjna
(nadziewana jabłkami i majerankiem)
690 zł -
Cała kaczka w pomarańczach i w białym winie
(nadziewana jabłkami i majerankiem)
290 zł
ZIMNY BUFET
-
Pasztet gęsi
0,5 kg - 49 zł / 1 kg - 100zł -
Pasztet z królika z sosem żurawinowo - chrzanowym
0,5 kg - 60 zł / 1 kg - 115zł -
Śledź w oleju
(cebulka / jabłko)
400 g – 49 zł -
Mix jajek faszerowanych
(mus z pstrąga / sos chrzanowy / majonez z czerwonym pieprzem)
15 połówek - 49 zł -
Smalec z gęsi
0,3 l - 30 zł
Zupy wielkanocne
-
Żurek na wędzonce i białej kiełbasie
0,9l – 55 zł -
Zupa chrzanowa na króliku
0,9l – 55 zł -
Barszcz czerwony tradycyjny
0,9l - 40 zł -
Bulion z gęsi
0,9l – 42 zł
MIĘSA
-
-schab ze śliwką
0,5 kg - 60 zł / 1kg 120 kg
-karczek w miodzie i 12 ziołach
-żeberka wolno pieczone z sosom musztardowo – orzechowym -
Kotlet de volaille ( usmażony )
1 szt - 25 zł -
Pełne danie: Udko z królika / maślane pieczone kopytka / sos z białego wina / sałatka z selera
54 zł
PIEROGI, KNEDLE I KLUSKI ŚLASKIE WŁASNEJ ROBOTY - UGOTOWANE
-
Pierogi z gęsiną
porcja 10 szt. -30 zł -
Pierogi ruskie
porcja 10 szt. -25 zł -
Pierogi ze szpinakiem, bryndzą i twarogiem
porcja 10 szt. - 25 zł -
Knedle ze śliwkami
porcja 5 szt. - 35 zł -
Knedle z mięsem
porcja 5 szt. - 35 zł -
Kluski śląskie
porcja 10 szt. - 20 zł
Desery:
-
Ciasto czekoladowe ze śliwkami i migdałami
0,5 kg 80 zł / 1,0 kg 150 zł -
Pascha wielkanocna z bakaliami
200 g - 25 zł