NASZE WYROBY
NASZE WYROBY
-
Zamówienia przejmowane do 21.12
GĘŚ 4kg: DLA OKOŁO 5 OSÓB
-
gęsi i kaczka podawane są z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem oraz modrą kapustą z żurawiną rodzynkami
-
Gęś po krakowsku
(nadziewana boczkiem i kaszą gryczaną)
690 zł -
Gęś tradycyjna nadziewana jabłkami i majerankiem
(nadziewana jabłkami i majerankiem)
690 zł -
Cała kaczka
(w wiśniach duszonych w czerwonym winie z żurawiną i chrzanem)
280 zł
ZIMNY BUFET
-
Pasztet gęsi
0,5 kg - 49 zł / 1 kg- 90zł -
Schab po warszawsku (nadziewany musem chrzanowym) porcja
150 g - 15 zł -
Śledź w sosie śmietanowo cebulowym z jabłkiem porcja
150 g - 15 zł -
Śledź w salsie paprykowo–pomidorowej porcja
150g - 15 zł -
Ryba po grecku porcja
200 g - 20 zł
Dodatki: (ugotowane)
-
Uszka z kapustą i grzybami (1 porcja 10 szt )
15 zł -
Pierogi z kapustą i grzybami (1 porcja 10 szt)
30 zł -
Pierogi z gęsiną (1 porcja 10 szt)
30 zł -
Pierogi ruskie (1 porcja 10 szt)
30 zł -
Smalec z gęsi 0,3 ml
30 zł -
Krokiet z gęsiną i charsznicką kapustą kiszoną 1szt
20 zł -
Konfitura z czarownej cebuli na bazie czerwonego wina 200 g
20 zł
Salatki:
-
Sałatka jarzynowa
1kg - 45 zł -
Sałatka śledziowa (śledzie, ziemniaki, cebula czerwona) porcja
1 kg - 45 zł
Zupy Bozonarodzeniowe:
-
Barszcz czerwony tradycyjny
porcja 0,9l - 40 zł -
Bigos staropolski na bulionie z gęsi z wielu mięs i grzybami leśnymi
porcja 0,9l - 65 zł -
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
porcja 0,9 l – 60zł -
Bulion z gęsi
porcja 0,9 – 42 zł
Ryby
-
Smażony dzwonek z karpia
porcja 200 g - 45 zł -
Panierowany filet z dorsza z sosem tatarskim
250 g (ryba 200 + 50 sos) - 40 zł -
Pstrąg w całości z Doliny Kluczwody na surowo ,,do piekarnika” masło czosnkowe
1 szt - (porcja około 0,500 g) – 60 zł
Desery:
-
Piernik z bakaliami i powidłami śliwkowymi
0,5 kg - 60 zł / 1,0 kg -110 zł -
Tradycyjny sernik z owocami kandyzowanymi
0,5 kg - 50 zł / 1,0 kg - 90 zł